Terug

Maak kennis met het team

In het Dijckhuis werkt een multidisciplinair team van professionals met kennis, expertise en bovenal passie voor de doelgroep.

Zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov is véél meer dan alleen het voorkomen van terugval in de alcoholverslaving. Mensen met Korsakov hebben een complexe zorgvraag op lichamelijk en psychisch gebied. Dit vraagt een specialistische benadering.

In het Dijckhuis werkt het multidisciplinaire team nauw samen om de best mogelijke zorg, behandeling en begeleiding te bieden. Dat doen zij met warmte en aandacht. Het Dijckhuis besteedt veel tijd en aandacht aan het vergroten van kennis en expertise van het team. Onze zorgmedewerkers zijn geschoold volgens de leerlijnen van het Korsakov Kenniscentrum. Daardoor leren zij onder andere werken volgens de principes van de Empathisch Directieve Benadering, een methodiek voor optimale begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Behandelaren spelen landelijk een rol als het gaat om onderzoek, scholing en richtlijnontwikkeling en zijn aangesloten bij de landelijke vakgroepen op het gebied van Korsakov.

De investering in kennis en expertise zie je niet alleen terug in hoogwaardige zorg voor de bewoners, maar zorgt er ook voor dat medewerkers zich voor langere tijd aan het Dijckhuis willen verbinden. Daardoor is het team stabiel en kunnen zij continuïteit bieden.

Dat betekent niet dat alles altijd perfect verloopt. Maar het team begrijpt waarom zij doet wat zij doet en legt de lat hoog voor zichzelf én elkaar. Op die manier zorgen zij er iedere dag voor dat de bewoners het beste uit zichzelf kunnen halen. 

Wil jij ook onderdeel worden van het team van het Dijckhuis? Vacatures vind je hier!